140808

 

Woord vooraf

Waarom begint iemand in 's hemelsnaam een persoonlijke website, wat is dat voor futiele ijdeltuiterij? Tja, het is dat mijn familie mij dit cadeau heeft gedaan voor mijn laatste (tot nu toe) verjaardag, anders was ik er nooit aan begonnen. Zoals ik ook nooit aan de Mac wilde, tot die op een gedenkwaardige vaderdag enige jaren geleden ineens op mijn bureau stond. Toen moest ik wel. Maar wel met ook Windows in een virtuele map.

En nu dus een heuse website. Moest ik hem wel zelf inrichten en onderhouden. Nou, dan denk ik niet dat het archief ooit compleet zal zijn, ik heb niet zoveel missioneringsdrang, en er is een grens aan mijn narcistische neigingen. Maar ik moet toegeven dat ik wel eens wat geschreven heb, dat misschien voor sommige mensen toch enige waarde heeft, en mogelijk alleen nog achter hoge stapels in stoffige bibliotheken ligt te vergaan. En op een plank in mijn privé-bibliotheek, maar dat ziet ook niemand. Wel, voor die zeldzame en ongetwijfeld eigenaardige types die om nog onopgehelderde redenen in dat werk van mij geïnteresseerd zouden zijn, maak ik het op deze wijze toch toegankelijk.

Alles wat ik te zeggen had en heb, staat in het archief. Maar een archief is nooit afgesloten. Van tijd tot tijd zal ik in deze rubriek wat vrijblijvende opmerkingen maken over wat zo toevallig ter sprake kan komen. Een waarschuwing vooraf is wel op zijn plaats: wees nou wijs, lees liever Spinoza, Douglas Hofstädtler of Terry Pratchett, daar heb je wat aan. Maar wie (borrel)praat leuk vindt, kan hier misschien soms wat vinden.

Het risico ligt natuurlijk bij de lezer. Wat dacht je anders?